Nyheder og nyttig viden

Grapefrugt:

Grapefrugt er en dejlig frugt. Den er dejlig bitter, syrlig og rig på C-vitamin. Den har også nogle gode egenskaber som f.eks. at styrke immunforsvaret og bekæmpe candida (en svampetype i vores tarmsystem) i overvækst. Til bekæmpelse af candida i overvækst bruger man grapefrøene til at lave en ekstrakt, som indtages i flydende form.

Selv om grapefrugten er sund og dejlig, er der visse forbehold, som man skal være opmærksom på:

 • Gravide og ammende kvinder bør helst undgå grapefrugt/grapejuice, hvilket også gælder, hvis man indtager vigtig medicin som antibiotika, anti-depressiver, blodtryksregulerende medicin, hjertemedicin, stofskiftemedicin, valium og sovemidler og epilepsimidler samt Viagra til mænd og østrogen til kvinder.
 • Grapefrugt og -juice indeholder stoffet naringenin, der medfører en langsommere nedbrydning af lægemidler, hvilket kan medføre en ophobning af lægemidlet i kroppen.

C-vitamin:

Mange af os lever med en hverdag, der stiller store krav til vores krop og dens ressourcer. Vi bliver nemt drænet for vigtige vitaminer og mineraler.

Et af de vitaminer, som vi især har ekstra brug for, er C-vitamin. C-vitamin er vandopløseligt, og vi kan ikke deponere det i kroppen og har derfor brug for en daglig tilførsel af det.  C-vitamin er en kraftig antioxidant og er ugiftig i sig selv i større doser. Vores binyrer skal bruge C-vitamin til dannelse af vigtige steroidhormoner.

Hvornår har vi ekstra behov for det:

 • Ved stress (stress ”æder” C-vitamin)
 • Ved svækket modstandskraft
 • Som P-pille bruger
 • Som ryger
 • Ved stort dagligt indtag af kaffe eller alkohol
 • Som sportsudøver
 • Når man bliver ældre
 • Som gravid og ammende
 • Hvis man er en ”slikmund

Læs mere i denne artikel:

http://www.vitamindoktor.com/cm55/

Har du problemer med stress, dårligt immunforsvar mm, så kontakt mig for en ernæringsvejledning hos DJA Ernæringsvejledning.

Hvad kan NHT Naturlig Hormonterapi® vejledning bla. hjælpe på?

Postmenstruelt syndrom også kaldet PMS er en række ubehagelige symptomer, som opstår i dagene op til en kvindes menstruation. Nogle kvinder er hårdt ramt af det, andre mindre. Men samlet er 80 % af alle kvinder, som er fertile, ramt i mere eller mindre grad.

Typiske symptomer på PMS er brystspændninger, underlivssmerter, oppustethed, ustabilt blodsukker, hovedpine/migræne, humørsvingninger, søvnproblemer, træthed, at være irritabel, uren hud, at føle sig ”tung” i kroppen m.m.

PMS opstår, fordi der er en ubalance i de hormoner, som er involveret i menstruationscyklussen. Visse faktorer kan påvirke denne ubalance yderligere som f.eks. stress, p-piller eller anden præventionsform.

Mange kvinder oplever at, PMS forværres, når de nærmer sig slutningen af 30´erne eller starten af 40´erne. Dette skyldes bla.  fald i produktionen af progesteron, da der kan forekomme perioder med manglende ægløsninger.

Her kan NHT Naturlig hormonterapivejledning® hos DJA Ernæringsvejledning hjælpe ved at rette op på hormonelle ubalancer og hermed mildne PMS symptomer.