Om mig

 Fotograf: Mew

Mit navn er Dorthe Jenstrup Andersen, og jeg er stifter og ejer af DJA Ernæringsvejledning. Jeg er født i 1964, er gift og har 2 voksne børn.

Jeg har arbejdet i fitness branchen siden 2003, hvor jeg blev uddannet som fitness instruktør, slankekonsulent samt holdunderviser af forskellig slags. Jeg har siden da hjulpet mange mennesker, både børn og voksne, i de motionscentre, hvor jeg har arbejdet, med motion, kostændringer m.m.

Sundhed har altid vægtet højt hos mig, både det fysiske, dvs. motion, men også særligt kosten.

Det er mit håb, at jeg kan via min vejledning kan være med til at give dig en bedre livskvalitet.

Vores livsstil i dag er for mange meget stresset, hvilket medfører, at vi ofte ikke får en ordentlig kost med den næring, som vi har behov for, samt ikke får dyrket motion nok. Dette skaber ubalancer i vores krop, som kan være grundlag for ubehag og nedsat livskvalitet samt i yderste konsekvens kan medføre sygdomme.

Da jeg med årene er blevet mere bevidst om dette, har jeg uddannet mig som Ernæringsvejleder ved Kostakademiet i Hover, hvor jeg blev færdig i sommeren 2015. Uddannelsen, som tillige omfatter et grundmodul med 200 timer anatomi og fysiologi samt 100 timer sygdomslære, bygger på ”functional medicine” dvs. en behandlingsform, hvor man bla. bruger kosten og kosttilskud til at rette op på kroppens biokemiske forstyrrelser/ubalancer.

Jeg har desuden ved Kostakademiet i Hover taget et tillægskursus i sportsernæring.

Da jeg selv er i overgangsalderen, har jeg sat mig meget ind i, hvad der sker i kvindens krop op til og under overgangsalderen. Det har gjort, at jeg er blevet opmærksom på, hvor stor betydning hormonelle ubalancer har for vores krops velvære og sundhed.

Jeg startede med at læse Anette Paulins bog: ”Naturlig hormonterapi – du har et valg”, som hun har skrevet med sin mand Jens-Ole Paulin. Jeg kan varmt anbefale denne bog, som kan købes hos mig for 249 kr. + forsendelse. Bogen er skrevet med den nyeste viden inden for naturlig hormonterapi og er understøttet af vel dokumenterede undersøgelser og seriøse kildeanvisninger. Den gav mig blod på tanden. Jeg kunne se, at vi Danmark mangler viden og oplysning om, hvor vigtigt det er, at vi har balance i vores hormonsystem, og hvor stor betydning dette har på vores velvære. Ubalance vil desuden kunne udvikle sygdomme. Heldigvis er der gode muligheder for at rette op på hormonel ubalance ved hjælp af naturidentiske hormoner og mindske nogle af de gener, som vi kvinder oplever i overgangsalderen.

Derfor startede jeg på Anette Paulin’s uddannelse som Naturlig Hormonterapi® Vejleder, og er færdiguddannet i januar 2016.